Ingrediente:

•    Mușchiuleț de vițel
•    Legume:
•    Dovlecel Zuchini
•    Praz
•    Țelină
•    Morcov
•    Fasole galbenă
•    O crenguță de Rozmarin verde
•    Ulei de măsline Arpis
•    Sos de soia
•    Sare
•    Piper
•    Zeamă de lămaie

Mod de preparare
Mușchiulețul de vițel se taie în patru bucăți egale, se pune într-o tigaie încinsă cu ulei de Arpis și se prăjește pe ambele părți.

Se oprește focul și se adaugă un amestec din ulei de măsline, sos de soia, zeamă de lămâie, sare și piper alb. Carnea se va lăsa la macerat până la servire în acest sos.

Legumele se pun la fiert în ordinea următoare: mai întâi țelina și morcovul, apoi, după câteva minute, se adaugă dovlecelul zuchini, praz, rozmarin și fasolea tăiată fideluță. Legumele se fierb până se ”pătrund”, dar rămân tari.

Mod de servire
După ce legumele s-au pătruns, se scurg bine de apă și se aranjează pe un platou.

Mușchiulețul și sosul se vor pune din nou pe foc până ce scade sosul și se vor adăuga peste legume.

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. În iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI