Ingrediente:

  • 250 g. nopales (cactus)
  • 50 g. ceapa rosie
  • 30 g. coriandru verde
  • 100 g. rosii
  • 50 g. porumb dulce
  • ulei Arpis de masline sau de porumb
  • 1 lime

 

Mod de preparare:

Inainte de a fi preparat, nopales-ul (o specie de cactus comestibil) trebuie trecut printr-un jet de apa rece pentru a inlatura excesul de suc in care a stat la marinat, apoi se taie felii de aproximativ 1.5 cm (sau poate fi tocat cubulete, dupa preferinta).

Ceapa se toaca marunt, dar indeajuns de mare incat sa se distinga culoarea rosie a cepei; la fel se procedeaza si cu rosiile.

Spre final se adauga si boabele de porumb dulce, fiert.

La sfarsit se asezoneaza cu sare, piper, un strop de ulei de masline sau de porumb Arpis si cu 1/2 legatura de coriandru proaspat (un ingredient nelipsit din bucataria mexicana!).

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI