Ingrediente:

1 dovleac de 2 kg (necopt),
2 linguri de untură,
1 ceapă, câteva fire de mărar uscat,
1 linguriţă de boia,
1 lingură de făină Gold Maya,
300 ml smântână sau lapte.

Mod de preparare

Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se răzuieşte până ce au forma unor tăiţei de dovleac.
Se pune dovleacul într-un lighean, se adaugă 2 linguri de sare şi se înmoaie ca să iasă apă din dovleac. După 10 minute se stoarce.
Se pun într-o oală 2 linguri de untură, se lasă pe foc să se încingă, se pune ceapa mărunţită și se rumeneşte. Se adaugă o lingură de făină şi o linguriţă de boia, mărarul, laptele acru sau smântâna, iar când începe să fiarbă toate se adaugă acei tăiţei de dovleac şi se lasă 20 – 30 de minute la fiert.

Mod de servire

Se serveşte şi se pregăteşte în timpul verii când dovlecii sunt cruzi.
Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI