Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Ingrediente:

– 1 banana
– 4 linguri de faina Apis
– 1 varf de lingurita de sare
– Zahar
– 2 cani de ulei Arpis
– Coniac superior

Mod de preparare

Uleiul Arpis se pune la incins in woc.

Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga sarea.

Banana curatata si taiata in bucati se trece prin faina Arpis si se pune la prajit in uleiul incins.

Intr-un alt woc se pune zaharul si putina apa.

Se lasa pe foc pana cand apa incepe sa fiarba si sa scada.

Cand zaharul incepe sa se caramelizeze se adauga bucatile de banana prajite si se amesteca pentru ca acestea sa fie acoperite uniform.

Se servesc intr-o farfurie unsa cu ulei Arpis, iar pentru aroma, se stropesc cu coniac.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI