O rețetă din China adaptată la gusturile românești: Turta cu ceapă verde

980 views

Turta cu ceapă verde prăjită în tigaie sau pe plită este o rețetă chinezească folosită și în România, în ultimii ani. Preparată în special primăvara, cand apare ceapa verde, rețeta poate fi folosită ca o gustare sănătoasă sau pentru a înlocui pâinea.

Pentru 6 turte se folosesc urmatoarele ingrediente:
· 400 g faina tip 650
· 1 cească ulei de măsline
· 1 ou
· 2 fire ceapă verde
· 200 ml apă călduță
· Sare
· Semințe de coriandru proaspăt măcinat (optional)

Mod de preparare

Prepararea aluatului se face simplu ca pentru aluatul de tăiței: se adaugă oul batut peste făină și se amestecă bine. Apoi se adaugă sarea, apa calduta si se amestecă până când compoziția este omogenă și usor lipicioasă. Se frământă bine până se formează o bila de aluat.
Se împarte aluatul în 6 bucăți, se așează într-un vas mic, se adaugă uleiul peste aluat și se lasă la rece pentru aproximativ 24 ore.

A doua zi, se modelează turtele, astfel:

Se întinde fiecare bucată de aluat cu mâinile pe un blat de lucru, se presară ceapa verde tocată și coriandru. Fiecare bucată de aluat umplută se rulează sub formă de clătită și se aranjează în forma unui melc sau spirale (cuib).
Fiecare turtă se prăjește în tigaie, în ulei sau pe plită, fără ulei, câte 3 minute pe fiecare parte.

Mod de servire

Turtele se pot servi calde sau reci, alături de felurile de mâncare preferate.

Secretele Bucătarului

Este bine ca aluatul să se odihnească la rece 24 de ore, pentru a fi mai elastic și mai ușor de modelat.

Este o rețetă de post, primită de la bistro-ul la Peter’s Kitchen, de pe strada Speranței, Nr. 6 Sector 2, București.

Comments

comments