Ingrediente pentru fiecare Floare îndrăgostită: 220 g. aluat, 140 g. făină albă 00, 1 g. drojdie proaspătă, 175 ml. apă filtrată, 4 g. sare de mare

Topping
• sos de rosii cu busuioc proaspat 45 g.
• mozzarella 100 g.
• șuncă de Praga 50 g.
• bacon 50 g.
• branza cu mucegai verde 20 g.
• sos alb pe bază de smântână 40 g.
• oregano

Mod de preparare aluat
Se pune drojdia în apă călduță și se lasă la dospit 10-15 minute, la căldură formandu-se o “maia”. Între timp se cerne făina, se face o gaură în mijlocul ei și se adaugă maiaua, frământându-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adăugând mereu apă călduță.

Se lasă la dospit minim 30 minute pana aproape își dublează volumul. Apoi se lasă aluatul să se odihnească peste noapte, in frigider.

Mod de preparare “floare îndrăgostită”

Se întinde aluatul în formă de floare, se unge cu sos de roșii, se presară cu mozzarella, șuncă de Praga, bacon, brânză cu mucegai verde și se adaugă sosul alb.

Se condimentează cu oregano și se dă la cuptor.

Secretele bucătarului!
1. Mănânci întâi cu ochii, așa că dă o formă frumoasă pizzei!
2. Numai cu ingrediente de top se face o pizza delicioasă. Selectează cu grijă chiar și cele mai obișnuite materii prime!
3. Pentru o bună dospire, lasă aluatul să se odihnească peste noapte! Apoi prepară și coace pizza!
4. Acasa, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatră din marmura sau granit, incinsa în cuptor la 250°, timp de 30 minute.
5. Pizza se pune pe o hârtie de copt ușor înfăinată înainte, ca să nu se lipească de piatra încinsă la cuptor.

Retetă creată de Florarul Sef de la Pizza Flower, Traian Titirisca, pentru a sărbători Valentine’s Day și Dragobetele. Rețeta poate fi testată prin comenzi la domiciliu în perioada 13 – 25 februarie 2017.

Comments

comments