O polițistă însărcinată în 6 luni, din Argeș, agresată în urma unei intervenții. Totul s-a întâmplat pe 21 mai, în timpul unui scandal între două familii de romi din comuna argeșeană Vulturești. Poliția a fost alertată, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj din comuna Hârtiești, format dintr-un agent şi o poliţistă. O persoană a încercat să o agreseze pe polițista însărcinată, motiv pentru care aceasta a folosit spray lacrimogen. În urma conflictului, polițistei i-a fost ruptă uniforma și a fost agresată. Un tânăr a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru ultraj în urma scandalului de la Vulturești.

În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la lovirea unei polițiste pe raza localității Hârtiești, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș transmite: ”La data de 21 mai, polițiștii argeșeni au intervenit la o stare conflictuală pe raza localității Vulturești, în urma căreia a fost solicitată intervenția unui echipaj medical pentru o femeie care ar fi leșinat. La intervenție a răspuns o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești, formată dintr-un polițist și o polițistă.

În timp ce i se acordau îngrijiri medicale persoanei care a leșinat, o altă femeie a încercat să urce în ambulanță, cu scopul de a o agresa pe cea care primea îngrijiri medicale. Polițista a împiedicat agresiunea, asigurând securitatea echipajului medical și a femeii care solicitase îngrijiri medicale. Aceasta a fost agresată în timp ce își îndeplinea atribuțiile de serviciu. Pentru înlăturarea agresiunii, polițista a folosit spray-ul iritant-lacrimogen din dotare.

Niciuna dintre persoanele implicate nu a suferit leziuni și nu au fost înregistrate pagube materiale. Ulterior evenimentului, polițista a fost consultată de un echipaj medical, care a constatat că aceasta nu a suferit leziuni.

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”.

Comments

comments