Joi noapte, în jurul orei 23.55, la nivelul județului Argeș a fost activat Planul Roșu de intervenție, ca urmare a unui accident cu victime multiple pe DN 73 D, în Vulturești, între două autocare ce transportau muncitori de la Dacia, care ieşiseră de la schimbul II.

Cauza a fost.. o oaie! Lăsat nesupravegheat, animalul a ieşit în şosea, fix în faţa unuia dintre autocare. Încercând să o ferească, şoferul a pus frână brusc, manevră ce l-a susprins pe şoferul celui de al doilea autocar, care nu păstrase o distanţă corespunzătoare şi nu a mai avut timp să oprească.
În cele două autobuze erau aproximativ 80 de persoane, 14 dintre acestea fiind rănite în accident şi necesitând îngrijiri medicale. Majoritatea au suferit traumatisme (6 femei cu vârste cuprinse între 32 și 54 de ani și 8 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani).

 După ce li s-a acordat primul ajutor, au fost transportate la Spitalul Județean Argeș. Printre cei mai grav răniţi s-a numărat şoferul neatent din cel de al doilea autocar, ce rămăsese prins între rama geamului lateral şi volan.

Accidentul a necesitat mobilizarea a numeroase forţe. Au ajuns la eveniment 60 de salvatori din cadrul ISU Argeș, cu 7 ambulanțe SMURD, trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități și autospeciala de transport victime multiple, alături de 7 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și 9 echipaje ale Poliției.
Toate au acţionat la fața locului, sub coordonarea Prefectului județului, Cristian Soare și a împuternicitului prim adjunct al inspectorului șef al ISU Argeș, maior Olar Bogdan.

   

Comments

comments