O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Japonia. Mutația are imunitate ridicată la vaccin! Noua variantă, cunoscută drept E484K, a fost detectată la aproximativ 70% dintre pacienții internați într-un spital din Tokyo. Mutația reduce protecția vaccinurilor, fapt care îi îngrijorează pe oamenii de știință.
Numită și “Eek”, mutația E484K a fost descoperită la 10 din 14 persoane ce au fost testate pozitiv în Tokyo, Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital. Testele celor 10 pacienți au fost efectuate în luna martie.

Dintre cei 36 de pacienți, 12 au suferit mutația, fără să călătorească în ultimul timp în străinătate și nici nu au raportat contactul cu persoane revenite recent din alte țări.

Potrivit Reuters, reprezentanți ai spitalului nu au făcut comentarii în acest sens.
În prezent, Japonia se confruntă cu un nou val al pandemie și o creștere accentuată a numărului de cazuri de COVID-19, chiar înainte de Jocurile Olimpice, programate pentru luna iulie a acestui an.

Experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, iar vaccinarea populației generale nu a început încă, informează Reuters.

În Tokyo au fost raportate 446 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, un număr ingrijorător pentru japonezi, chiar dacă este mult mai redus față de recordul de 2.500, înregistrat în luna ianuarie. În Osaka, au fost raportate 666 de cazuri. Experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea în jurul acelei metropole occidentale a unei tulpini mutante despre care se știe că a apărut în Marea Britanie.

Comments

comments