O nouă plângere penală împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Acesta riscă 7 ani de închisoare

Luni, 23 iulie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a depus la Parchetul General o nouă plângere penală împotriva lui Tudorel Toader pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, faptă pentru care ministrul riscă până la 7 ani de închisoare.

Sindicaliştii din penitenciare cer anchetarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru ilegalităţi la plata orelor suplimentare pentru angajaţii din penitenciare. Aceștia îl acuză pe ministru că a interzis în mod ilegal plata a peste jumătate din orele suplimentare nerecuperate sub pretextul că s-ar plăti deja o majorare pentru lucrul în zile de repaus săptămânal, deși legea prevede în mod expres că aceste două drepturi se aplică distinct.

De asemenea, sindicaliștii spun că prejudiciului de 1,2 milioane de lei/lună cauzat angajaților din penitenciare prin această dispoziție ilegală i se adaugă restanțe de peste 45 milioane lei, aferente orelor suplimentare nerecuperate și neplătite în ultimii 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here