Tatuajul are o istorie îndelungată, existând dovezi încă de acum 12.000 de ani î.Hr. ale acestor desene pe piele. De-a lungul timpului, simbolistica tatuajului a variat de la cultură la cultură, ele semnificând apartenența la un grup, societate, curajul ori protecția divină, potrivit momenteistorice.ro. În prezent, tatuajul a devenit o artă și este dorit de majoritatea persoanelor care doresc să își exprime sentimentele sau vor să fie în pas cu moda.

Pentru a afla mai multe despre această artă și despre preferințele piteștenilor, am stat de vorbă cu artistul tatuator Mihai Cipy, de la salonul ROAA Beauty ZONE. Acesta are peste 6 ani de experiență în domeniul tatuajelor și sute de clienți.

”De mic aveam înclinații. Îmi plăcea să desenez orice. Consider că trebuie să ai talent nativ pentru desen pentru a fi tatuator profesionist, și bineînțeles, și niște cursuri de profil. Am clienți de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale: de la muncitori, la profesori, asistente, polițiști. Vin și tineri, dar și persoane de peste 50 de ani, de asemenea, și mămici, și copii. Mămicile preferă tatuaje cu simboluri sau inițiale ale copiilor. Tatuajele nu mai sunt un subiect tabu pentru piteșteni, iar părinții sunt din ce în ce mai deschiși cu aceste dorințe ale copiilor. Așa că am și clienți de 16 ani, care vin însoțiți de părinți și cu acordul acestora se pot tatua. Cred că cel mai în vârstă client pe care l-am avut a fost un italian de peste 70 de ani. Acesta a vrut să-și tatueze niște inițiale și o cruce pe antebraț”, ne-a povestit artistul tatuator.

Se poartă tatuajele mari, iar fetele preferă tatuajele în zone intime

Un tatuaj simplu durează 30 de minute, iar în funcție de complexitatea acestuia, mai ales dacă este unul colorat, un tatuaj poate fi realizat și în șapte ședințe, una singură ajungând până la 6 ore pe zi. Cele mai cerute tatuaje sunt cele care reprezintă portrete de oameni sau animale, ceasuri vintage, porumbei, zei egipteni, simboluri, zodii. Mai nou, se poartă tatuajele mari, iar cele pe antebraț sunt cele mai cerute. Fetele preferă tatuajele mai ascunse, în zone intime. Cel mai tatuat client pe are îl am este un bărbat de 27 de ani care are 30 de tatuaje. Un nou trend în acest domeniu sunt tatuajele realiste, adică imitarea unei poze, unui portet sau peisaj. De asemenea, pot realiza și proiecte personalizate pe calculator și prelucrate în Photoshop. Prețurile sunt în funcție de mărime și de complexitate și pornesc de la 150 de lei”, ne-a declarat tatuatorul piteștean.

Comments

comments