Conform medicului Şerban Milcoveanu, renumitul academician argeşean, Constantin Bălăceanu Stolnici, a venit pe lume în urma unei relaţii amoroase dintre mama acestuia şi regele Carol al II-lea.

Cel mai controversat dintre cei patru regi ai României rămâne, fără îndoială, Carol al II-lea. Suveranul a fost cunoscut mai mult pentru aventurile sale romantice decât pentru calităţile de conducător. Pentru toate aceste aventuri, istoricii l-au supranumit şi „regele playboy”.

Viaţa amoroasă a celui de-al treilea rege al României nu s-a rezumat, însă, doar la femei din înalta societate, ba, dimpotrivă, Carol al II-lea mergea şi la prostituate. Un astfel de episod, cu o faimoasă prostituată din cartierul bucureştean Crucea de Piatră, cunoscută sub numele de Foamea Neagră, la serviciile căreia regele a apelat, apare şi în romanul „Cronică de familie” al lui Petru Dumitriu. O altă dezvăluire şocantă despre infidelităţile lui Carol al II-lea o are în centrul atenţiei, de această dată, pe mama lui Constantin Bălăceanu-Stolnici. În urma acestei relaţii extraconjugale, petrecută în toamna lui 1922, a venit pe lume unul dintre cei mai mari academicieni ai Argeşului, doctorul Bălăceanu-Stolnici. Surprinzător, cel care a lansat această ipoteză şocantă este unul dintre cei mai buni prieteni ai academicianului, doctorul Şerban Milcoveanu, autorul lucrării de referinţă „Istoria dacilor”.

„Tatăl biologic al lui Bălăceanu-Stolnici este Regele Carol al II-lea”

Dezvăluirea acestui secret a fost făcută de Şerban Milcoveanu în revista de cultură creştină şi politică a Asociaţiei ROST, într-o dispută cu academicianul argeşean, pe tema ultimei cărţi a istoricului Neagu Djuvara, „Românii erau numiţi cumanii negri”. Redăm în continuare interviul în care doctorul Milcoveanu face, în premieră, dezvăluiri despre Carol al II-lea ca fiind tatăl biologic al lui Bălăceanu-Stolnici.

Domnule doctor Şerban Milcoveanu, dumneavoastră, ca descendent al unei familii de boieri vechi, credeţi în originea cumană a boierilor români, aşa cum susţine Neagu Djuvara?
Este o prostie să spui că noi, ca neam, ne tragem dintr-o ramură a populaţiei turce. Acest atac contra aristocraţiei noastre este al doilea. Primul a fost al lui Iorgu Iordan, pe timpul lui Ceauşescu. Iordan era bulgar şi i-a cerut aprobare lui Ceauşescu să scrie asemenea inepţii şi nimeni să nu-l critice. Şi Ceauşescu a dat ordin ca, în toată literatura de atunci, să nu fie criticat. A scris o carte în care a atacat toate familiile boiereşti mari. Ura cea mare nu este contra mulţimii, ci contra elitei. Dacă naţiunea noastră a supravieţuit două mii de ani, nu se datorează numai clasei ţărăneşti. Naţiunea a fost ţărănimea, dar elita a condus lupta, iar elita Basarabilor şi a Muşatinilor era formată din români. Dacă-i adevărat ce spune Neagu Djuvara, Moldova şi Ţara Românească trebuiau să se numeau Cumania Neagră…

Domnul Constantin Bălăceanu-Stolnici crede că şi familia lui este de origine cumană.
Mama sau tatăl? Bălăcenii erau o veche familie românească, naţionalistă. Ei l-au adus pe Gheorghe Lazăr, profesor la Bucureşti, ca inginer topograf pentru tribunale. Tatăl lui Constantin nu este Bălăceanu-Stolnici. Tatăl lui biologic este Regele Carol al II-lea.

De unde ştiţi?
Ştiu de la părinţii mei, că vorbea lumea. Carol al II-lea ar fi lăsat-o însărcinată pe mama lui şi ar fi uitat de ea. Carol al II-lea a făcut foarte multe fărădelegi.

În ce relaţii erau părinţii dumneavoastră cu familia Bălăceanu?
Erau din Slatina cu toţii. Bălăceanu avea moşie în nordul judeţului, iar tatăl meu avea în comuna Milcov, lângă Slatina. Eu am fost la un consult cu Constantin Bălăceanu-Stolnici. Era după 1970. El mă ducea cu maşina lui. Aveam clientelă: el era neurolog, iar eu, internist. Mergeam la un bolnav împreună. În maşină, am spus că toate nenorocirile României provin de la Regele Carol al II-lea. Toate, una după alta. Domnule, ştii ce-a făcut? A oprit maşina şi mi-a spus: „Dacă mai repeţi, te dau jos!”. Deci, el ştie de Carol al II-lea. Dovadă că tot timpul el, la televiziune, i-a adus elogii lui Carol al II-lea.

Balăceanu-Stolnici: „Presupusa relaţie dintre Carol al II-lea şi mama a fost o bârfă care a circulat” 

Pe marginea acestor dezvăluiri, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici ne-a declarat: „Şerban Milcoveanu era un doctor foarte bun, foarte mare, un bun specialist în istoria medicinii, dar le avea pe ale lui şi vă rog să nu-l luaţi în serios vizavi de aceste afirmaţii. Milcoveanu avea fanteziile lui legionare şi aşa mai departe. Presupusa relaţie dintre Carol al II-lea şi mama a fost o bârfă care a circulat, într-adevăr, dar care nu are nici un sâmbure de adevăr”. Deşi a părut vizibil iritat pentru că am abordat acest subiect, l-am mai întrebat pe academician dacă, pornind de la bârfele care au existat la acea vreme şi pe care le-a auzit şi el, a avut curiozitatea să întrebe pe cineva din familie cât este adevăr şi cât este minciună. Răspunsul a fost parcă tras la indigo după cel pe care Constantin Bălăceanu-Stolnici i l-a dat şi doctorului Şerban Milcoveanu: „Domnule, cum îţi permiţi? Dacă nu încetezi cu astfel de întrebări să ştii că îţi închid telefonul”. Şi l-a închis.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI