O delegație a OMS a vizitat mai multe spitale din România, printre care și Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni

O delegație a OMS a vizitat mai multe spitale din România, printre care și Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni. Managerul de criză al OMS pentru România, Heather Papowitz, care a vizitat împreună cu o delegaţie a OMS mai multe unităţi medicale, a afirmat că situaţia din spitale este dramatică.

„Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a primit astăzi, 2 noiembrie 2021, vizita unei reprezentante din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Vizita de lucru a fost programată prin programul derulat de către Ministerul Sănătăţii, privind proiectul de reformă din domeniul sanitar „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România- trecerea la modelul de îngrijire a TB centrat pe pacient în ambulatoriu în România”.
Vizita a constat în inspecţia laboratorului de analize medicale şi BK din cadrul Spitalului PNF Leordeni, a Dispensarului TBC Topoloveni, cât şi a celorlate dispensare TBC din judeţ, scopul fiind acela de a înţelege mai bine procesul de colectare şi raportare a datelor, având ca scop dezvoltarea unui program electronic pentru managementul tuberculozei” a anunțat după vizită managerul spitalului, Marian Clipici.

Împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai organizaţiei, reprezentanta OMS a avut întâlniri ieri cu membrii comisiilor parlamentare de sănătate din Senat şi camera Deputaţilor.

Heather Papowitz a subliniat că vaccinarea este principala soluţie pentru a preveni noi valuri de infecţie.

Cel mai important este să aducem toţi factorii implicaţi la aceeaşi masă, pentru a exista un singur plan şi o singură voce pentru controlul pandemiei. Ca acţiune imediată, trebuie să oprim acest val şi să reducem nivelul înalt al mortalităţii. Traseul pentru tratamentul pacientului pleacă de la domiciliul acestuia, la sistemul de acordare a asistenţei medicale primare, la unitatea de urgenţe, spital şi secţia de terapie intensivă. Important este să nu ajungem în situaţia în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol„, a declarat Heather Papowitz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here