Folescu Filoftia, în calitate de avocat în cadrul Baroului Argeș, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma totală de 35.000 de lei.

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 03.12.2015, a inculpatei FOLESCU FILOFTIA, avocat în cadrul Baroului Argeș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă,

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

În cursul lunii martie 2015, inculpata Folescu Filoftia, în calitate de avocat în cadrul Baroului Argeș, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma totală de 35.000 de lei și a primit, prin intermediar, ulterior, în două tranşe, suma de 20.000 de lei.

În schimbul acestei sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Argeș, învestiți cu judecarea unei cauze civile care-l privea în mod direct pe martorul denunțător şi a promis că va interveni pe lângă aceştia în vederea soluţionării favorabile a litigiului.

Întrucât, la data de 27 mai 2015,  printr-o decizie civilă, magistraţii Tribunalului Argeș au respins  cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv, martorul denunţător i-a solicitat inculpatei să-i remită suma de bani primită.

Deşi iniţial inculpata Folescu Filoftia i-a spus martorului denunţător că nu a mai recuperat banii de la „complet”, la data de 02 decembrie 2015, i-a remis acestuia din urmă suma de 17.000 lei, urmând ca restul de 3.000 lei să îi restituie în data de 15 ianuarie 2016.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.”

 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comments

comments

DISTRIBUIȚI