Număr record de profesori internaționali sosiți la Universitatea din Pitești

În perioada 3-11 martie, 2018, Universitatea din Pitești organizează cea de-a 7-a Săptămână Internațională Erasmus, la care vor participa 20 de profesori internaționali veniți din șase țări, precum: Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Egipt, India și Republica Moldova.

Evenimentul este cu atât mai impresionant cu cât, în general, universitățile organizează una, maximum două astfel de evenimente internaționale pe an.

Așa cum a declarat prorectorul pentru Relații Internaționale al UPIT, conf. univ. dr. Emanuel Soare, Universitatea din Pitești a reușit să obțină o serie de performanțe notabile în domeniul Relațiilor Internaționale, în sensul că, de exemplu, în anul universitar 2017-2018, un număr de peste 150 de profesori internaționali de la peste 40 de universități din 25 de țări UE și non-UE au susținut cursuri de scurtă durată în cadrul universității, în condițiile în care, în urmă cu un an, UPIT a fost vizitată de numai 15 cadre didactice din străinătate.

Eforturile susținute în domeniul internaționalizării activității universității sunt vizibile și în domeniul atragerii unui număr din ce în ce mai mare de studenți internaționali ce aleg să studieze la UPIT fie în anul pregătitor pentru învățarea limbii române, fie la programele de studii de licență, masterat sau doctorat. În ultimii doi ani, numărul studenților aproape s-a triplat, numai în anul pregătitor fiind înscriși, în acest moment, 135 de studenți internaționali din 26 de țări.

Universitatea din Pitești confirmă astfel importanța procesului de internaționalizare și de creștere a atractivității internaționale, aspect care a contat și în decizia de acordare de către ARACIS, în această lună, a calificativului grad ridicat de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here