Nu vă lăsaţi păcăliţi de escrocii de la telefon! Poliţia Română a arestat mai mulţi autori ai înşelăciunilor prin metoda „Accidentul”

În această dimineaţă, poliţiştii efectuează 7 percheziţii, în județele Prahova și Tulcea, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda ,,accidentul”. Prejudiciul cauzat este de 13.500 euro şi aproape 50.000 de lei.

La data de 3 iulie ac., poliţişti din cadrul I.P.J. Mehedinți, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 7 percheziţii în judeţele Prahova şi Tulcea la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda ,,accidentul”・

În luna mai a.c., persoanele bănuite ar fi săvârşit 8 infracţiuni de înşelăciune, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.Acestea ar fi indus în eroare victimele pe care le contactau telefonic şi le spuneau că o persoană apropiată a produs un accident rutier grav.

Pentru înlăturarea consecinţelor penale ale accidentului, precum şi sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenţia personalului medical, victimelor le-ar fost solicitate sume curpinse între 15.000 – 20.000 lei şi 13.500 de euro, banii fiind ridicaţi de complici.

Prin activitatea infracţională, s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 49.100 lei şi 13.500 de euro.

Vor fi puse în executate patru mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a ficonduse la sediul I.P.J. Mehedinţi pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.