Poliţia Română acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, siguranţa pietonilor constituind una dintre priorităţile poliţiştilor.

În perioada 2 – 8 noiembrie 2015, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni.

Astfel, în această perioadă 82 de poliţişti din cadrul structurilor Poliţei Rutiere şi de Ordine Publică au acţionat, zilnic, atât pentru depistarea pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc nepermis, cât şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

În urma acţiunilor desfăşurate au fost aplicate 502 sancţiuni contravenţionale pietonilor pentru traversare neregulamentară şi 71 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neacordare de prioritate pietonilor, sancţiuni în valoare de peste 22.500 lei.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul campaniei ,,NU TRECE DINCOLO!”€, campanie iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne prin Poliţia Română şi care se derulează, la nivel naţional, până la data de 30 noiembrie, scopul acesteia fiind prevenirea victimizării pietonilor prin accidente de circulaţie.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de stradă! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!

Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul ca atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiţi mai prudenţi!

Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi –・drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi.

Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri –・ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!

Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice daca aţi consumat alcool –・posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN ARGEŞ vă urează DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI