Nu ratați prima ediție a Festivalului – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”! În perioada 8 – 11 august se va desfășura prima ediție a Festivalului – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”. Vor încânta prin muzică, dans și port popular, zece ansambluri din țară, dar și din Rusia și China. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural și Primăria orașului Mioveni.

Festivalul va debuta joi, 8 august, de la ora 18.00, cu o paradă a portului popular specific fiecărei zone din care provine fiecare ansamblu invitat. Parada va porni de la troița situată la intrarea în cartierul Mioveni dinspre Racovița și va continua pe Bulevardul Dacia, până la primăria orașului.

Ansamblurile participante sunt Balada Humorului din județul Suceava, Junii Brașovului din județul Brașov, Junii Podgoriei din județul Arad, Mugurelul al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Bărăganul din județul Călăraș, Someșul din județul Sălaj, Zestrea din județul Bacău, Doina Bascovului din județul Argeș. Lor li se vor alătura Ansamblul “Boyarishnya” al Centrului Cultural Istra, oraș aflat în zona administrativă a regiunii Moscova, dar și două grupuri din China, respectiv GAOWA Dancing Ensemble din Beijing și Tribe Wildness Dancing Ensemble din Yuanxiang.

Juriul Festivalului va fi format din 5 specialişti în domeniu, oameni de cultură şi reprezentanţi ai organizatorilor. Patru dintre membrii juriului sunt sunt Ileana Vieru, realizator de emisiuni la Radio România, Constantin Enceanu, un simbol al muzicii populare oltenești, Doina Virginia Işfănoni -istoric şi teoretician de artă, argeșeanul Cătălin Oancea, dansator și maestru coregraf.

Comments

comments