Nu ratați! Confruntări daco-romane, pe platoul Făget din Mioveni!

Confruntări daco-romane, pe platoul Făget din Mioveni! În perioada 17-19 septembrie, „Ordessos Fest” revine la Mioveni cu inedite lecții de istorie și civilizație antică, chiar sub ochii dumneavoastră!

Cea de-a doua ediție a festivalului Daco-Roman “ORDESSOS FEST” va încânta publicul prin activități de reconstituire istorică și alte elemente care redau atmosfera unei lumi de acum 2000 de ani. Scopul principal al evenimentului este promovarea patrimoniului dacic şi roman, într-o manieră modernă.

Evenimentul va avea loc în zona de Picnic Făget, pe platoul de la marginea pădurii, oferind, astfel, publicului ocazia de interacționa cu activitățile, obiceiurile și stilul de viață din antichitate, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică și a activităților susținute de membrii celor cinci asociații participante la festival. În cadrul atelierelor de ceramică, prelucrarea metalului, textile și vestimentație antică, gastronomie antică, tehnică militară antică, pielărie, muzică şi dans antic, vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască și să experimenteze artele şi meșteșugurile antice.

Festivalul, la care vor participa aproximativ 150 de personaje, va debuta vineri seară cu o paradă a legiunilor romane în Centrul Civic, care vor prefața evenimentele ce vor fi puse în scenă în zilele de sâmbătă și duminică la Făget. Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, programul festivalului va fi unul diversificat și va include, în afara diverselor ateliere tematice și lupte de gladiatori, concurs de pentatlon antic, târg de sclavi, demonstrații militare precum și o confruntare epică între legiunile romane și trupele dacilor și aliaților acestora din lumea barbară.

”Festivalul este organizat de către Asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni. Vă așteptăm cu demonstrații militare, ateliere, tir cu arcul și multe altele, la “ORDESSOS FEST 2021”!”, transmite administrația locală din Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here