Noul mall din Tudor Vladimirescu, o investiţie cât construcţia Sălii Polivalente din Piteşti, a centurii de Vest, modernizarea stadionului Nicolae Dobrin şi construcţia unui pod peste râul Argeş

11,381 views

Noul mall din Tudor Vladimirescu, o investiţie cât construcţia Sălii Polivalente din Piteşti, a centurii de Vest, modernizarea stadionului Nicolae Dobrin şi construcţia unui pod peste râul Argeş.

În ultimii ani, perioadă marcată de o acută criză a finanţării de către stat a proiectelor derulate de autorităţile locale, dezvoltatorii de centre comerciale ţin în viaţă bugetele locale şi creează noi locuri de muncă. Şi asta fără subvenţii sau ajutoare de stat.

Este şi cazul celor de la Prime Kapital care investesc aproape 100 de milioane de euro în construcţia unui mall în cartierul Tudor Vladimirescu din Piteşti, dar şi într-un obiectiv de interes public – pasajul rutier peste calea ferată – care după finalizarea lucrărilor va fi trecut – cu titlu gratuit – în patrimoniul şi administrarea primăriei Piteşti şi va fi folosit strict în interes public. Aşa va rezolva şi primăria Piteşti, cu sprijinul firmei private, o problemă cu care locuitorii din Tudor Vladimirescu se confruntă de zeci de ani: un pasaj rutier modern, ei fiind nevoiţi să treacă peste liniile CFR printre trenuri, pentru a ajunge la staţia de autobuz din cartierul vecin, Fraţii Goleşti.

Pentru mulţi, cifra de 100 de milioane de euro poate nu pare impresionantă la prima vedere, însă prin comparaţie cu proiectele pe care primăria Piteşti şi le propune în următorii ani aceasta devine colosală. Fără a mai pune la socoteală că este şi cea mai mare investiţie privată făcută în Piteşti, după 1989.

Iată câteva din obiectivele de investiţii aflate în atenţia primăriei Piteşti.
– 20 milioane euro – construcţia Sălii Polivalente
– 15 milioane euro – modernizarea stadionului “Nicolae Dobrin”
– 30 milioane euro – construcţia centurii de Vest a municipiului Piteşti
– 15 milioane euro – reabilitarea şi modernizarea reţelei de distribuţie a energiei termice
– 35 milioane euro – construcţia unui nou pod peste râul Argeş.

Adunând banii necesari pentru cele 5 proiecte vom constata că suma corespunde aproape cu investiţia celor de la Prime Kapital în cartierul Tudor Vladimirescu. Nu mai vorbim de faptul că această investiţie va genera şi sute de locuri de muncă, care, pe lângă salarii, vor deveni şi o nouă sursă de venit pentru bugetul local.

Comments

comments