Noua hartă a autostrăzilor din România! Master Planul de Transport până în 2036: 11 noi autostrăzi

1,985 views

Potrivit Master Planului de Transport al României, până în anul 2036, românii ar putea circula pe 11 noi autostrăzi.

Cel mai repede, adică în 2017 şi 2018, vor trebui să fie încheiate lucrările la două tronsoane din Autostrada Transilvania, adică la porţiunea Suplacu de Barcău – Borş (+Oradea) şi la ruta Nădăşelu – Suplacu de Barcău.

Alte trei autostrăzi care sunt menţionate cu prioritate în Master Planul General de Transport sunt Sibiu – Piteşti, Comarnic – Braşov şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni. Astfel, autostrada Sibiu – Piteşti ar urma să fie gata în 2022, va avea o lungime de 116,60 km şi va costa, în total, 1673,57 milioane de euro.

Master Planul General de Transport al României trimis spre aprobare Guvernului este documentul care stabileşte modul în care va evolua infrastructura din România până în 2030, atât rutieră, cât şi feroviară, navală, aeriană şi multimodală, acesta fiind esenţial pentru ca sectorul transporturilor să poată atrage pe viitor bani europeni. Documentul este unul foarte important pentru infrastructura din România, pentru că de aprobarea sa depinde atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea acestui scetor, însă decizia a fost amânată de mai multe ori.

Comments

comments