Noua conducere a CJ Argeş vrea să dezvolte Serviciul Salvamont

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Simona Brătulescu, a declarat azi, în conferinţa de presă săptămânală a instituţiei, că Serviciul Public Salvamont Argeş va primi de acum înainte un mai mare sprijin şi, implicit fonduri.

“Suntem cu mult în urma altor servicii de Salvamont, dar trebuie să regândim un pic acest Serviciu. De exemplu, la Sibiu au 17-18 angajați. Noi avem cea mai întinsă linie de creastă, de 77 km și 4 masive muntoase”, a declarat Simona Brătulescu. O primă măsură, aprobată deja de consilierii județeni, este angajarea a încă cinci salvatori montani cu contract, pe lângă cei patru existenţi. Restul până la 48, cât prevede serviciul, sunt doar voluntari, care nu primesc altceva decât o indemnizaţie de efort de 50 de lei pentru o zi de patrulare şi intervenţie pe munte.

„Serviciul a supraviețuit cu voluntari pentru că angajații sunt foarte puțini. Cu cele cinci posturi vom avea undeva la 10 angajați, cu voluntarii suntem 48”, a declarat Sănduloiu.

Un salvator montan cu contract câștigă un salariu brut de aproximativ 1.200 lei, la care se adaugă un spor de încordare psihică de 18% și un spor de vechime. Sumele sunt, evident, impozabile, deci salariul net este cu mult mai mic, după cum a explicat şi şeful Serviciului, Ion Sănduloiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here