O FEMEIE ÎN LUPTA PENTRU PARLAMENT În premieră pentru democrat – liberalii argeşeni, o femeie este aruncată în lupta politică pentru câştigarea unui post de deputat. Notăriţa Ana Stan a trecut de furcile caudine ale selecţiei dure din PDL şi va candida pe Colegiul Piteşti – Centru – Trivale – Albota şi Moşoaia. Ana Stan este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi notari din Argeş, meserie pe care o face de peste 12 ani.

Şi-a dovedit dorinţa de implicare şi viziunea sa asupra felului cum ar trebui conduse lucrurile în sfera socială prin implicarea în „Clubul Rotary”, binecunoscuta organizaţie globală de lideri de comunităţi, de profesiuni sau de afaceri, care îşi dedică timpul servirii comunităţii lor şi celor aflaţi în nevoie, în spiritul valorilor etice înalte şi al bunei înţelegeri.
Timp de un an, în 2009, Ana Stan a fost preşedinta Clubului, prima femeie în această importată poziţie, iar în mandatul său organizaţia se poate lăuda cu câteva dintre cele mai mari reuşite. Printre ele, realizarea concertului caritabil susţinut de Gheorghe Zamfir în beneficiul copiilor bolnavi de inimă.
Implicarea preşedintei Ana Stan nu s-a limitat la organizarea concertului şi la convingerea multora dintre oamenii de afaceri argeşeni să-şi deschidă inima şi contul pentru ajutorarea  acestor copii, ci a fost personal în Israel, alături de ei, unde aceştia au beneficiat de operaţii complexe. Ea a dovedit astfel nu numai că ştie să asculte nevoile comunităţii şi că are determinarea de a-şi duce la capăt proiectele, dar şi că se pricepe să-i pună în legătură pe cei care pot ajuta cu cei care au nevoie de ajutor, gestionând în folosul tuturor resursele materiale şi spirituale ale unei comunităţi.

„Militez pentru un Parlament corect şi curat!”

Tot în mandatul său, „Rotary Club”, Piteşti s-a implicat masiv în descoperirea şi sprijinirea tinerilor talentaţi din Argeş. Astfel, mulţi dintre elevii cu real potenţial ai Liceului „Dinu Lipatti” au beneficiat de burse pentru dezvoltare, fără de care aceşti copii poate nu ar fi reuşit să îşi continue drumul. Este şi cazul lui Dragoş Serafim, acum un cunoscut şi talentat grafician, student la Academia de Arte Plastice, bursier în străinătate, care, altfel, ar fi abandonat cariera şi şi-ar fi ratat viaţa.
Concursul Naţional de Oratorie, organizat de  tinerii de la „Interact”, a fost o altă iniţiativă reuşită a mandatului Anei Stan. Trei ani consecutiv acesta a dat posibilitatea evidenţierii unor copii talentaţi şi a atras nume importante din media, cum ar fi jurnalista Dana Grecu, preşedinta juriului.
După munca în acest domeniu, Ana Stan a făcut în 2011 pasul către politică, intrând în PDL şi primind misiunea de a fi preşedinta Comisiei de Etică a partidului şi, de curând preşedinta organizaţiei de femei. „Am făcut acest pas pentru că sunt un om cu opinie, cu iniţiativă şi consider că este datoria oricărui cetăţean să se implice în viaţa comunităţii!”, şi-a justificat notăriţa opţiunea de a intra în politică.
Acum, a decis să meargă mai departe, în bătălia pentru un loc în Parlament. „Consider această candidatură ca un următor pas firesc pe acest drum. Nu a fost uşor să iau această decizie, dar sunt omul faptelor şi vreau să fac ceva concret. Militez pentru un Parlament corect şi curat!”, spune candidata ARD pentru Colegiul Piteşti Centru, Moşoaia şi Albota.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI