Norul toxic emanat de vulcanul din Insulele Canare va acoperi și România. Care vor fi cele mai afectate zone

Norul toxic emanat de vulcanul din Insulele Canare va acoperi și România. Care vor fi cele mai afectate zone. Norul toxic generat de erupția vulcanului din Insulele Canare, care ajunge chiar astăzi în țara noastră, va intra pe la Timișoara și va cuprinde în următoarele ore întreaga Românie.

Vulcanul erupe deja de mai bine de o săptămână.

Potrivit ANM, norul se va deplasa peste România în intervalul 26 – 28 septembrie. „La nivelul Uniunii Europene funcționează programul de observare a Pământului, respectiv Serviciul de monitorizare a atmosferei, Copernicus. Așa cum arată datele furnizate de acest serviciu putem să observăm că în ultimele zile, în sudul și în estul Europei concentrațiile de dioxid de sulf s-au semnalat pe întreaga coloană de aer și s-au menținut la valori ridicate.

Iar evoluția estimată ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în zona Insulelor Canare duce la ideea că și țara noastră se va afla sub incidența acestui nor, dacă azi vorbim într-o primă etapă pentru zona de vest a țări, ulterior vom observa o extindere pentru că circulația aerului realizată din sectorul predominant sud-vestic va favoriza deplasarea către est a norului și va traversa astfel între teritoriul țării în intervalul 26 – 28 septembrie.

Așadar, monitorizăm din punct de vedere meteorologic evoluția, ca urmare a datelor furnizate de acest serviciu și pe măsură ce avem date noi cu siguranță vom veni cu ele în atenția dvs.”, a declarat directorul ANM Elena Mateescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.