Noi reguli pentru prima zi de şcoală! Pentru înscriere sunt necesare doar o adeverinţă medicală şi un aviz epidemiologic

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, în acestă toamnă au fost modificate actele medicale necesare pentru cei care îşi duc copiii la grădiniţă şi la şcoală.

Pentru înscriere sunt necesare o adeverinţă medicală cu date privind suferinţe patologice ale copilului şi un aviz epidemiologic prin care se atestă dacă acesta are semne de boală transmisibilă şi nu mai este nevoie de alte analize speciale.

Astfel, începând din anul şcolar 2015 – 2016, elevii vor prezenta un aviz epidemiologic semnat de medic prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev are sau nu are semne şi simptome sugestive de boală transmisibilă.

Adeverinţa medicală cuprinde date privind suferinţe patologice ale copilului care urmează să intre sau să reintre în colectivitate, printre care astm, otită, maladii congenitale de cord, probleme de învăţare /dezvoltare, diabet zaharat, leziuni osteoarticulare, convulsii, tulburări de vorbire, auz vedere, tuberculoză.

De asemenea, vor fi trecute în adeverinţă informaţii privind alergii la medicamente, alimente sau altele, pe care le-ar putea avea copilul, şi ce medicamente sau vaccinuri a efectuat.

Elevul va fi supus unui examen fizic, în care îi vor fi evaluate înălţimea, greutatea, indicele de masă corporală şi presiunea arterială, pentru copii peste trei ani. Documentele medicale se eliberează de medicul de familie sau de medicul colectivităţii de la care provine copilul.

Documentele medicale necesare pentru înscrierea sau frecventarea fiecărui an de învăţământ al preşcolarilor şi elevilor vor fi depuse la sediul unităţilor de învăţământ până la 1 octombrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here