O altă schimbare importantă vizează reducerea termenului minim de scoatere din evidența cazierului fiscal a faptelor sancționate contravențional.

Comunicat ANAF: “Ne-am gândit să vă reamintim că, pentru a obține cazierul fiscal, nu mai este nevoie să mergeți la organul fiscal în a cărei rază teritorială aveți domiciliu fiscal, ci îl puteți primi de la orice organ fiscal competent pentru eliberarea cazierului fiscal (singurele care nu au competențe sunt serviciile fiscale orășenești și cele comunale).

O altă schimbare importantă vizează reducerea termenului minim de scoatere din evidența cazierului fiscal a faptelor sancționate contravenținal, precum și a informațiilor privind atragerea răspunderii solidare sau a atragerii răspunderii patrimoniale, în cazul achitării cuantumului amenzilor, respectiv a stingerii creanțelor administrate de ANAF, pentru care a fost atrasă răspunderea, după cum urmează:

a) o lună de la data înscrierii informaţiilor în cazierul fiscal (1 an potrivit reglementărilor anterioare) – pentru faptele sancționate contravențional, cu excepția faptelor sancționate contravențional pentru nerespectarea regimului produselor accizabile.

b) un an de la data înscrierii informaţiilor în cazierul fiscal (5 ani potrivit reglementărilor anterioare) – pentru faptele sancționate contravențional pentru nerespectarea regimului produselor accizabile.

c) o lună de la data înscrierii informaţiilor în cazierul fiscal (1 an potrivit reglementărilor anterioare) – pentru atragerea răspunderii solidare sau patrimoniale.

Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Mass-Media

Comments

comments

DISTRIBUIȚI