Noi măsuri de relaxare în Argeș! 6 persoane la o masă, la terasă, liber în parcuri și locuri de joacă pentru copii

Noi măsuri de relaxare în Argeș! 6 persoane la o masă, la terasă, liber în parcuri și locuri de joacă pentru copii. Astăzi, 3 septembrie, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul careia au fost dispuse noi masuri de relaxare. Astfel, s-a decis ca activitatile ce presupun prepararea, comercializarea si consumul produselor alimentare si a bauturilor alcoolice si nealcoolice sunt permise in spatiile special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu asigurarea unei distante de minim 2 m intre mese si cu participarea a maximum 6 persoane la o masa, daca sunt din familii diferite, cu respecarea masurilor de protectie sanitara prevazuta de lege, respectiv un ordin comun al ministrului sănătații, ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri si al presedintelui ANSVSA.

Totodata, este permisa desfasurarea activitatilor recreative si sportive in aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc impreuna, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânatoarea, pescuitul si alte activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, cu respectarea tuturor masurilor de limitare a răspândirii virsului SARS-CoV-2.

De asemenea, este permisa staționarea publicului în parcuri, locuri de recreere, locuri de joacă pentru copii aflate in aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de limitare a răspândirii viruslui SARS-CoV-2, potrivit legislației in vigoare (obligatoriu păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție, respectarea condițiilor de igienă, s.a.).

Au fost eliminate inclusiv restricțiile impuse in cele 10 comune prin Hotararea CJSU nr.34/31.08.2020, intrucat, la acest moment, în nicio unitate administrativ-teritoriala din judetul Argeș, incidența cumulata a cazurilor de COVID-19 nu depașește pragul de 1,5/1000 de locuitori. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here