Noaptea Muzeelor la Cula Mioveni. Acces gratuit!

Noaptea Muzeelor la Cula Mioveni. Centrul Cultural Mioveni vă invită să luați parte la o vizită inedită, sub cerul înstelat! Noaptea Muzeelor 2022, a XVIII-a ediție a evenimentului internațional, va avea loc mâine, 14 mai. În intervalul orar 18.00 – 24.00, publicul este invitat să descopere în Cula Racovița, o mică fărâmă din istoria rurală a comunității din zona Mioveni, printr-o inedită incursiune în timp.

Dar înainte de toate, ce este o culă? Cula este un tip de locuință fortificată răspândit în Peninsula Balcanică, asemănătoare cu un turn, cu pereți groși, cu două sau trei niveluri, având rol de apărare, veghe și locuire. Construcția îmbină armonios elemente arhitecturale ce țin de apărarea construcției, cu atmosfera creată de mobilierul de lemn și diversele obiecte de epocă.

Dacă sunteți pasionat de istorie și etnografie, atunci trebuie să profitați de ocazie și să treceți pragul Culei Racovița din Mioveni.

Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, pe 14 mai accesul publicului este gratuit atât la Cula Racovița, cât și la oricare alt muzeu din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here