Ninsori abundente în toată țara! Cum va fi vremea în weekend. Potrivit meteorologilor, vineri (14 decembrie), pe timpul zilei, se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, în nord şi nord-est, iar spre seară şi în extremitatea sud-vestică a ţării. Noaptea, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, în general moderate cantitativ, pe arii extinse în jumătatea sud-vestică a ţării şi local în rest. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali, sudul Crişanei, Banat şi local în Oltenia şi Muntenia.

În regiunile sudice, spre dimineaţă ninsorile se vor transforma pe suprafeţe mici în lapoviţă şi ploaie şi se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 65…70 km/h în sudul Banatului şi în zona montanãăaferentã precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 15 decembrie

Vremea va fi predominant închisă şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi în general însemnate cantitativ în vestul ţării, precum şi în zonele deluroase şi montane din rest, unde vor predomina ninsorile şi va continua să se depună strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, iar spre seară şi noaptea în partea de sud şi sud-est a Moldovei, precipitaţiile sub formă de ninsoare şi lapoviţă se vor transforma treptat în ploaie şi local se va produce polei sau gheţuş.

Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, până la 10 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 şi 6 grade.

Prognoza meteo pentru duminică, 16 decembrie

Vremea se va menţine închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii, în general moderate cantitativ în jumãtatea de est a ţării. În Maramureş, iar în prima parte a zilei şi în Crişana şi Banat va ninge, la munte, în Transilvania şi Oltenia vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitaţii mixte, în Muntenia vor fi ploi şi trecător lapoviţă şi ninsori, în timp ce în Dobrogea va ploua.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -1 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral. Spre sfârşitul intervalului, pe spaţii mici îndeosebi în zonele joase din vest şi centru se va forma ceaţă.

Comments

comments