Din cei 41 de preşedinţi de Consilii Judeţene, 21 au probleme cu legea! Ultimul venit pe listă – Silvian Ciupercă, preşedintele CJ Ialomiţa! Iar Constantin Nicolescu, deja fostul preşedinte al CJ Argeş, are cea mai mare pedeapsă dintre cei condamnaţi până acum: 7 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare, în „Dosarul Şcolilor”.
Pe lista interminabilă a preşedinţilor CJ din ţară cercetaţi penal se află şefii de la Timiş, Hunedoara, Buzău, Mehedinţi, Prahova, Braşov, Cluj, Dolj, Ialomiţa, Harghita, Sibiu, Bihor, Botoşani, Brăila şi Călăraşi.

Nicolescu, Mischie şi Conţac – condamnaţi definitiv

Până în prezent, doar trei dintre cei acuzaţi au primit şi sentinţe definitive. Nicolescu a primit cea mai grea dintre sentinţele pronunţate: 7 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare, în dosarul reabilitării unor şcoli cu fonduri europene. În cazul său, nu este exclus să mai primească veşti de genul acesta, şi chiar pedepse şi mai aspre, dat fiind că mai aşteaptă sentinţe, nu peste mult timp, în alte două dosare: „Podul Căteasca” şi „Consultanţa”.
Nicolescu nu este însă singurul condamnat din lotul preşedinţilor de CJ. Nicolae Mischie (Gorj, PSD), a fost condamnat definitiv, în martie 2013, la patru ani de închisoare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind deja eliberat condiţionat, în 2014, după doar un an şi puţin de la încarcerare. El a fost trimis în judecată de DNA pentru că i-ar fi cerut unui om de afaceri să îi renoveze vila, în schimbul ajutorului pentru obţinerea unor contracte cu unităţile din minerit şi energie din judeţ.
Cel de-al doilea preşedinte condamnat deja este Constantin Conţac, de la Botoşani, pentru operaţiuni financiare în situaţii de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii. În octombrie 2012, el a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare şi a fost încarcerat la Penitenciarul Botoşani, fiind eliberat la începutul anului 2014, după executarea unei treimi din pedeapsă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI