Conform unor surse, cu câteva ore înaintea şedinţei CEx, în şedinţa de grup a Camerei Deputaţilor de marți, deputatul Nicolae Georgescu a fost singurul care a vorbit la scenă deschisă despre schimbarea Vioricăi Dăncilă şi situaţia grea în care se află PSD. Deputatul de Argeş nu s-a sfiit să critice şi derapajele unor lideri locali, care stabiliesc de unii singuri, ori într-un grup restrâns, ce sau cu cine să vozete în CEx, fără a consulta în prealabil organizaţiile din care provin.

Georgescu a spus că rezultatul catastrofal de la alegerile de duminică reprezintă o a doua lecție pe care românii le-o dau celor din PSD şi de care trebuie să ţină cont, altfel vor continua căderea în sondaje.

Încercăm să înțelegem unde am greșit față de ei. De asemenea, le înțelegem dorința pentru statul de drept; principiul în care suntem cu toții egali în drepturi și demnitate; dorința lor pentru integrare europeană și mai puține personaje care emană tot felul de teorii toxice de genul „statul paralel”, „românii ne votează, dar alții ne fură voturile”, „noi suntem cei mai buni, iar restul sunt răi”, etc., etc.

PSD trebuie să se reformeze profund. Este nevoie de o lustrație în partid. Avem nevoie de o politică de cadre prin care să fie aduși profesioniști în fiecare domeniu. Persoane tinere trebuie să vină în fruntea formațiunii noastre pentru a promova o politică social democrată europeană.

Politica noastră nu a fost niciodată despre o singură persoană sau o singură opțiune. La PSD a fost vorba întotdeauna despre țara pe care o iubim și despre construcția unei Românii incluzive pentru toți românii”, a fost concluzia cu care deputatul Georgescu şi-a încheiat pledoaria din şedinţa de grup a Camerei Deputaţilor, fiind aplaudat la scenă deschisă de colegi.

Comments

comments