Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș: ”Universitățile din România nu au suficienți profesori de informatică”

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș:Universitățile din România nu au suficienți profesori de informatică. Asta în pofida faptului că domeniul IT finanțează 6% din produsul intern brut, conform doamnei Beliuță de la Aleph News. În pofida faptului că fiecare IT-ist a generat un surplus de 8.000 de euro pe lună net în economie și că avem 12 candidați pe loc la Facultatea de Matematică Informatică.

Aceasta este cu adevărat o problemă pentru România, nu congresele interminabile și distrugătoare ale partidelor de dreapta. O problemă care necesită o intervenție urgentă, chiar dacă nu-i interesează pe liberali sau pe pluseriști consecințele ei.

I-am expediat domnului Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, o interpelare pe acest subiect, cu propunerea de a modifica legislația care permite doar doctorilor în IT să țină cursuri la facultățile de informatică. Legea trebuie modificată în regim de urgență pentru ca rectorii să poată aduce în universități specialiști din companiile IT și să poată crește cifra de școlarizare.

România se află la coada clasamentului Uniunii Europene în privința ponderii specialiștilor în Tehnologia informației și comunicații (IT&C) în totalul forței de muncă din țară, conform celor mai recente date disponibile, publicate de Biroul European de Statistică, Eurostat.
Prin implicare putem scoate țara din criză în care se află!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.