Nicolae Ciucă: Programul Family Start va fi aprobat de Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a transmis duminică, de Ziua Internațională a Familiei și Ziua Familiei Române, un mesaj în care își exprimă respectul pentru familiile din țara noastră și dă asigurări că guvernul le va asigura tot sprijinul de care au nevoie.

El a subliniat că executivul acordă o atenție specială familiilor vulnerabile aflate în situații de risc. În scurt timp va fi aprobat, în ședința de guvern, programul „Family Start”.
Documentul propus de guvern prevede posibilitatea obținerii unui credit de maximum 75.000 lei, garantat în proporție de 80% de stat, banii fiind destinați persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care își întemeiază o familie și au venituri nete de până la 7.500 de lei pe lună.
Creditul poate fi folosit pentru plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, programul after school, pentru plata taxelor de studii universitare, inclusiv cele destinate doctoratului, pentru plata chiriei sau avansului necesar cumpărării unei locuințe, pentru achiziționarea de autoturisme de familie, organizarea nunții și a unui botez.
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va fi definitivat și planul de acțiune pentru instituirea la nivel național a programului „Garanția pentru copii”, program finanțat cu fonduri europene menit să ajute minorii defavorizați și care conține inclusiv un capitolul dedicat măsurilor pentru copiii ucraineni ajunși în România.
Prim-ministrul anunță că Guvernul României lucrează, de asemenea, la un proiect de lege pentru prevenirea separării copilului de familie, dar și la implementarea programelor asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here