Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a preluat mandatul de premier, după demisia lui Orban

0
216

Ionel Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, a preluat marţi dimineaţă mandatul de prim-ministru interimar după demisia lui Ludovic Orban. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Nicolae Ciucă este ministrul Apărării în Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban. În vârstă de 52 ani, Nicolae Ciucă este militar de carieră şi a fost șef al Statului Major al Armatei. În octombrie 2019, Nicolae Ciucă a fost propus pentru funcția de ministru al Apărării.

Nicolae Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial, conform Hotnews.

Nicolae Ciucă a fost şeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. În decembrie 2018, președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani. (sursa foto: romaniatv.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here