Nici un candidat nu a trecut de selecţie. Ministerul Justiţiei reia procedura pentru alegerea procurorului general. Miercuri au avut loc audierile pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, toţi cei patru candidaţi fiind respinşi de ministrul Justiţiei.

Augustin Lazăr, actualul procuror general, dar şi procurorii Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu au participat, miercuri, la interviurile organizate de Ministerul Justiţiei în cadrul preselecţiei.

După decizia lui Tudorel Toader, procedura va fi reluată. Candidaţii se pot înscrie până în 25 aprilie, inclusiv, iar cei selectaţi vor participa la interviu cu ministrul Justiţiei în perioada 6-7 mai, rezultatele urmând a fi comunicate în 8 mai. Ulterior, propunerea ministrului justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului urmând ca, după obţinerea acestuia, ministrul justiţiei să înainteze propunerea Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţia de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Funcţia va deveni vacantă începând din 28 aprilie 2019, cand încetează mandatul actualului procuror, Augustin Lazăr.

Comments

comments