Nelu Tătaru, despre purtarea obligatorie a măştii: ”Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de toţi”. Nelu Tătaru a declarat luni că România traversează acum “un moment decisiv” pentru a gestiona numărul de infecţii cu noul coronavirus. Ministrul Sănătăţii a explicat că avem în continuare o transmitere accentuată a cazurilor de COVID-19, însă, pentru ca epidemia să fie ţinută sub control, regulile trebuie respectate “de noi toţi”, potrivit România TV. “Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca intensitate a creşterii de numărului de cazuri de la o zi la alta. Nu suntem în scădere. Suntem în momentul în care dacă respectăm în următoarele săptămâni anumite reguli, putem să ajungem la un platou”, a menţionat Tătaru la TVR.

Ministrul Sănătăţii a explicat că şi-ar dori ca “să se stabilească la 1.200-1.300, dar s-ar putea stabili la 1.500 (de infecţii cu COVID-19). Asta ar înseamna în următoarele 10 zile încă 300 de cazuri la Terapie Intensivă”.

De asemenea, Tătaru a amintit că ţări precum Spania, Cipru, Italia şi Franţa au introdus obligativitatea purtării măştii în locurile în care nu poate fi păstrată distanţarea.

“Nu suntem noi cei care iau asemenea măsuri, numai în alte ţări aceste lucruri se respectă. La noi mai trebuie să gândim un pic cum putem să impunem aceste soluţii. Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toţi, în condiţiile în care suntem obligaţi să impunem nişte restricţii, suntem obligaţi să impunem respectarea acestor restricţii”, a spus Tătaru.

Comments

comments