Naționala de fotbal a României debutează azi la JO de la Tokyo. Din lot fac parte și 2 argeșeni, iar Dică e secund!

Naționala de fotbal a României debutează azi la JO de la Tokyo. Din lot fac parte și 2 argeșeni, iar Dică e secund! Fotbaliștii sunt primii sportivi români care intră în concurs! Naţionala va înfrunta echipa Hondurasului, în Grupa B, la Kashima, de la ora locală 20:00 (14:00, în România).

În aceeaşi zi va avea loc partida dintre Noua Zeelandă şi Coreea de Sud (ora locală 17:00, tot la Kashima).

Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, contra campioanei Asiei Under-23, Coreea de Sud, tot la Kashima (14:00, ora României). Celălalt meci din etapa a doua va fi Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima).

România va înfrunta Noua Zeelandă pe 28 iulie, în ultimul său meci din grupă, la Sapporo (ora locală 17:30, adică 11:30 la Bucureşti). În acelaşi timp va avea loc partida Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama).

  • Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august.
  • Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

Echipa națională de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Grație calificării până în semifinalele Campionatului European U21 din 2019, România s-a calificat la Jocurile Olimpice în proba de fotbal. Antrenor secund al Naționalei este Nicolae Dică, cel care s-a format ca jucător la FC Argeș. Din echipa națională de fotbal pentru JO fac parte și fotbaliștii argeșeni Eduard Marian Florescu și Virgil Eugen Ghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here