Naționala de fotbal a României debutează azi la JO de la Tokyo. Din lot fac parte și 2 argeșeni, iar Dică e secund! Fotbaliștii sunt primii sportivi români care intră în concurs! Naţionala va înfrunta echipa Hondurasului, în Grupa B, la Kashima, de la ora locală 20:00 (14:00, în România).

În aceeaşi zi va avea loc partida dintre Noua Zeelandă şi Coreea de Sud (ora locală 17:00, tot la Kashima).

Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, contra campioanei Asiei Under-23, Coreea de Sud, tot la Kashima (14:00, ora României). Celălalt meci din etapa a doua va fi Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima).

România va înfrunta Noua Zeelandă pe 28 iulie, în ultimul său meci din grupă, la Sapporo (ora locală 17:30, adică 11:30 la Bucureşti). În acelaşi timp va avea loc partida Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama).

  • Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august.
  • Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

Echipa națională de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Grație calificării până în semifinalele Campionatului European U21 din 2019, România s-a calificat la Jocurile Olimpice în proba de fotbal. Antrenor secund al Naționalei este Nicolae Dică, cel care s-a format ca jucător la FC Argeș. Din echipa națională de fotbal pentru JO fac parte și fotbaliștii argeșeni Eduard Marian Florescu și Virgil Eugen Ghiță.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI