Naționala de fotbal a învins Liechtenstein cu 2-0. Urmează confruntarea decisivă pentru calificarea la CM Qatar 2022

0
51

Naționala de fotbal a învins Liechtenstein cu 2-0. Urmează confruntarea decisivă pentru calificarea la CM Qatar 2022. Echipa națională de fotbal a României a câștigat duminică seara partida cu Liechtenstein, din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022, în primul meci jucat de tricolori cu spectatori, pe Arena Națională, după aproape 2 ani.

Partida a început cu un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin, a lui Ion Caramitru și a bucătarului echipei naționale, Yalcin Cadîr.

Meciul a fost condus, în premieră pentru naționala română, de o brigadă feminină, alcătuită din patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina, cu Katerina Monzul la centru, Marina Striletka şi Svetlana Grusho arbitri asistenţi, și Liudmila Telbuh, al patrulea oficial.

Partida cu Liechtenstein a fost şi prima cu arbitraj VAR la un meci al României, pe teren propriu.

Românii au rezolvat meciul în primele 18 minute. Alin Toșca a deschis scorul în minutul 11, cu un șut din voleu, din afara careului. Acesta a fost primul gol al fundașului de la Gaziantep pentru naționala tricoloră.

Golul de 2-0 a venit de pe cealaltă parte a liniei de fundași, Cristian Manea marcând cu capul, din centrarea lui Ianis Hagi, în minutul 18.

Tricolorii au dominat tot restul partidei, însă nu au reușit să valorifice niciuna din nenumăratele ocazii pe care și le-au creat în fața porții lui Buchel.

Clasamentul Grupei J este condus de Germania, care a câștigat cu 5-0 pe teren propriu, împotriva Armeniei, și a acumulat 12 puncte.

Pe poziția secundă se află Macedonia de Nord, cu 10 puncte, după ce a remizat duminică, în deplasare, cu Islanda, scor 2-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here