NASA a descoperit şapte planete asemănătoare Pământului. Pe trei dintre ele ar putea exista viaţă

Agenţia Spaţială Americană a anunţat într-o conferinţă extraordinară descoperirea unui nou sistem planetar la doar 40 de ani lumină de Sistemul Solar care conţine şapte planete de dimensiunea Terrei. Cel puţin trei dintre ele ar putea conţine viaţă.

Cercetătorii de la NASA au descoperit, la 40 de ani-lumină de Pământ, un sistem solar care are în centru o stea pitică, orbitată de șapte planete similare ca mărime cu cea pe care o locuim. Descoperirea fost realizată prin intermediul Telescopului Spațial Spitzer, lansat în spațiu pe 25 august 2003, de la Cape Canaveral (SUA). Trei dintre cele șapte planete ale sistemului se află la suficientă distanță de steaua pitică ăncât să existe posibilitatea ca pe suprafața lor să existe apă în stare lichidă.

Totuși, dacă oamenii ar avea capacitatea să se deplaseze în spațiu cu viteza luminii, ar trebui 40 de ani să ajungem la sistemul nou descoperit. Cu actuala tehnologie, savanții de la NASA consideră că putem ajunge acolo în câteva milioane de ani.

”Avem șapte planete pe care putem să le analizăm în detaliu să vedem dacă identificăm vreo formă de viață, ceea ce și facem, de altfel, în momentul de față”, a declarat șeful echipei care a făcut descoperirea, Michaël Gillon, astronom la Universitatea din Liege, Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here