Prezent la conferința de presă a PNL Argeș, consilierul local Narcis Sofianu, proaspăt ales președinte al Ligii Aleșilor Locali liberali, a vorbit despre comunicarea dintre parlamentari, consilieri județeni și aleșii locali, dar și despre transparența care ar trebui să existe în instituțiile publice din Argeș, dând exemplul negativ Spitalul Județean Argeș.

După ce în urmă cu o săptămână a fost ales pentru funcția de președinte al LAL, Narcis Sofianu începe primele demersuri. Liberalul vrea să organizeze cursuri de pregătire pentru a-i îndruma pe consilierii locali și cei județeni să facă proiecte de hotărâri. Acesta s-a gândit chiar și la realizarea unui îndrumar. ”Ales în această funcție, vreau ca în primul rând să fac să dispară o problemă. Avem consilieri locali și județeni care ar trebui să facă proiecte de hotărâri. Sunt oameni noi, la primul mandat și mulți spun că nu îi învață nimeni, nici măcar secretarii UAT-urilor. Astfel că, ne-am angajat să organizăm cursuri de pregătire, ba chiar și un îndrumar, ajutați de oameni cu experiență în administrația publică. De asemenea, vrem să îndreptăm și un alt minus: comunicarea dintre parlamentari, consilieri județeni și aleșii locali”, a precizat Narcis Sofianu.

”Manu, președintele CJ Argeș, a băgat întotdeauna mizeria sub preș”

”Vom face demersuri serioase în vederea creșterii transparenței în Spitalul Județean Argeș. Gaura de 1 milion de euro dată de contabila spitalului cu siguranță nu este singura scurgere de fonduri. Ce este mai grav este că un audit și-a dat ok-ul pentru această sustragere! De ce? Deoarece Consiliul de Administrație este format din oameni preferați ai PSD Argeș. Este problema DIICOT acum să stabilească cum a fost împărțit acest milion de euro. Dan Manu, președintele CJ Argeș alături de consilierii județeni trebuie să crească transparența actului de management la Spitalul Județean Argeș. Și trebuie să spună cine sunt persoanele care fac parte din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Argeș, oameni care au permis această fraudă. Vrem și un audit financiar extern obligatoriu la toate instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș, pentru că atunci când au avut loc controale făcute de oamenii PSD Argeș se pare că lucrurile au fost mușamalizate. Manu, președintele CJ Argeș, a băgat întotdeauna mizeria sub preș”, a declarat Narcis Sofianu.

Comments

comments