„Music 4 all”, la Filarmonica Pitești 

Filarmonica Pitești organizează vineri, 10 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul cameral inclus turneului național „Music 4 all” și susținut de Cvartetul „Gaudeamus” al Filarmonicii Brașov.

Desfășurat între 10-21 mai a.c., turneul debutează la Pitești și se încheie la Focșani, printre orașele incluse numărându-se București, Brașov și Buzău. În program sunt incluse partituri contemporane scrise pentru cvartet și semnate de compozitori din diferite generații: Adrian Iorgulescu – „Gemini”, Dan Dediu – Cvartetul nr. 6, „Axis”, Ulpiu Vlad – „Geneza”, Vlad R. Baciu – Cvartetul nr. 3, „Scratches of Memories” și Roman Vlad – „Femeia privindu-se în oglindă”.

Înființat în 1987, la Iași, ansamblul a devenit, în 1988, membru al Filarmonicii din Brașov. Cvartetul Gaudeamus este alcătuit din Lucia Neagoe (vioara I), Raluca Irimia (vioara a II – a), Leona Varvarichi (violă) și Ștefan Neagoe (violoncel), fiind una dintre cele mai active formații camerale din țară. Cei patru membri s-au bucurat de-a lungul timpului de succes în numeroase recitaluri și turnee susținute în țară, dar și în Franța, Italia, Anglia, Germania, Spania, Ungaria, Croația, Polonia și Japonia. Au și numeroase premii, dintre ele menționăm pe cele din Italia și Austria. Abordează un repertoriu vast ce cuprinde opusuri din majoritatea epocilor creatoare, inclusiv muzica românească a secolului XX și contemporană.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.