Ingrediente

l    mușchi de vită 200 g
l    roșii cherry 100 g
l    dovlecel 70 g
l    ardei gras 30 de g
l    ciuperci 40 g
l    ulei de măsline 50 ml
l    ardei iute
l    usturoi
l    rozmarin
l    vin alb demi sec 100 ml
l    unt 30 g
l    sare
l    piper

Mod de preparare

Dovlecelul, ciupercile și ardeiul gras se taie în bucăți mari și se pun la călit în ulei de măsline. Se adaugă roșiile cherry întregi și se lasă până ce se rumenesc ușor.

Separat, se taie mușchiul de vită felii și se pune la prăjit în puțin ulei de măsline. După ce carnea s-a rumenit, se adaugă o crenguță de rozmarin, puțin usturoi, o roșie cherry și un ardei iute. Se stinge totul cu vin alb și se lasă pe foc până ce clocotește și se evaporă vinul.

Mod de servire

Se pun legumele călite pe o farfurie, se adaugă carnea și sosul, ornându-se totul cu o crenguță de busuioc.

Reţeta face parte din a 2-a editie a programului de educaţie culinara “・50 de saptamani in bucatariile lumii”€・ program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie –・decembrie 2015. În aprilie promovăm bucătăria mediteraneană iar restaurantul partener al proiectului în această lună este La Senna.

Reţeta mediteraneană ”Mușchi de vită aromatică pe pat de legume sote” a fost oferită şi preparată de La Senna şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, București.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI