Mărirea şi decăderea unei echipe campioane. Baschetul, pe cale de dispariţie

EŞEC După ce fotbalul, handbalul şi voleiul din Argeş intraseră pe o pantă descendentă, baschetul rămăsese singurul sport de echipă care ţinea steagul sus în judeţul nostru. Numai că, din echipa care în alţi ani cucerea titlul sau ajungea pe locul doi, nu au mai rămas decât numele şi amintirile. În rest… durere mare şi şase înfrângeri în actualul sezon. Atâta tot.

Pregătirea a început în timp util

Cine credea că în acest an baschetul piteştean se va lupta din nou pentru un loc pe podium s-a înşelat amarnic. Nimic din ceea ce se spera nu s-a putut realiza, iar întrebările care se pun acum sunt pur şi simplu fără răspuns. Dacă, în alţi ani, antrenorii motivau insuccesele prin faptul că antrenamentele începeau târziu şi echipa nu se închega, acum nu mai au acest motiv. Baschet Club Municipal a început pregătirea extrem de devreme, iar jucătorii au fost transferaţi în timp util pentru a se alcătui un lot valoros şi competitiv. A fost timp de cantonamente şi meciuri amicale, aşa cum, de altfel, a fost timp suficient pentru a se realiza transferurile. Este foarte posibil însă ca, de data aceasta, tocmai pregătirea fizică a echipei să fie de vină, pentru că altfel nu ne putem explica evoluţia penibilă a sportivilor argeşeni.

Transferuri multe, dar fără sens

O altă problemă o constituie şi felul în care au fost realizate transferurile. Au fost aduşi jucători cu nume, pe care s-au plătit sume impresionante, dar, pe teren, ei nu dovedesc nimic. Nu contează că, în anii precedenţi, ei jucau excelent pe la alte echipe. Ceea ce este cu adevărat dureros este faptul că, în acest moment, ei mimează baschetul în tricourile BCM-ului. S-au adus jucători străini, s-au urmărit zeci de DVD-uri cu ei, s-a ajuns la concluzia că merită să fie transferaţi, dar…degeaba.

Ziguli nu s-a mai implicat

Fără Ziguli pe bancă pe post de antrenor, echipa pare un vas fără căpitan. Tânărul Costescu poate că ştie meserie, dar în schimb nu poate să conducă echipa. S-a văzut clar, în mai multe rânduri, cum antrenorul a scăpat efectiv meciul din mână, fără a putea contraataca mişcările adversarilor. Din înaltul tribunei, Ziguli a mai încercat din când în când să mai dea nişte indicaţii, dar totul a rămas fără niciun rezultat. BCM-ul s-a afundat tot mai mult în subsolul clasamentului, pierzând meci după meci.

Părăsiţi de suporteri

Dacă, în alte dăţi, tribuna oficială a Sălii Sporturilor era plină de VIP-uri, acum ea este goală. Nimeni nu mai susţine echipa, nimeni nu se mai interesează de ea. Vremurile în care primarul Tudor Pendiuc venea alături de baschet sunt trecute, aşa cum trecute sunt şi amintirile cu Sala Sporturilor plină până la refuz. Acum abia dacă mai vin câţiva spectatori la un sport care, în trecut, făcea efectiv furori în Piteşti. Şi cum, dacă suporteri nu ai, nici echipă nu poţi să mai faci… la BCM pândeşte nenorocirea. Încă două sau trei înfrângeri şi echipa se duce la lupta pentru evitarea retrogradării. Una peste alta, singurul sport care ne mai încânta, baschetul, este pe cale de dispariţie. Cu ce mai rămânem? Greu de spus! Important e că, de la an la an, totul se duce, iar sportul de performanţă devine o raritate la Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.