Motocicliștii au fost implicați în 5% din totalul accidentelor rutiere înregistrate în Argeș

Peste 100 de polițiștii rutieri argeșeni au acționat, în medie, vineri și sâmbătă, pe toate drumurile din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în contextul desfășurării unor evenimente ce au presupus prezența participanților la trafic pe două roți.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au asigurat desfășurarea în bune condiții a manifestărilor sportive și culturale ce au avut loc pe raza județului nostru și au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Informaţii statistice:

Motocicliștii au fost implicați în aproximativ 5 % din totalul accidentelor rutiere înregistrate în primele 8 luni ale anului curent, la nivelul județului Argeș. Însă trebuie ținut cont de faptul că prezența acestora pe drumurile publice este una sezonieră, dar, de cele mai multe ori, consecințele accidentelor în care sunt implicați sunt grave. Aproape jumătate dintre accidentele cu motocicliști, înregistrate de la începutul anului și până în prezent, au avut consecințe grave și s-au soldat cu rănirea gravă a 7 persoane și un deces.

Față de aceeși perioadă a anului trecut, numărul accidentelor în care au fost implicați motocicliști se menține la aceeași cifră, însă a scăzut ușor numărul victimelor rănite grav și al deceselor.

Recomandări privind circulația pe drumurile publice a motocicliştilor

Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.
Fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau ]n condiții de vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.
Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.
Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ”mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.
Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.
Anticipați pericolele – rulând la distanță de minim 1,5 m față de vehiculele aflate în staționare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere.
Nu confundați strada cu pista de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident, precum și gravitatea consecințelor.

Poliţiştii argeşeni recomandă tuturor participanților la trafic să conducă cu prudență, adoptând permanent o conduită preventivă, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.