Moţiunea de cenzură depusă de PSD a fost citită în plenul parlamentului. Soarta Guvernului Cîțu va fi decisă la votul de marți

0
76

Moţiunea de cenzură depusă de PSD a fost citită în plenul parlamentului. Soarta Guvernului Cîțu va fi decisă la votul de marți. Senatorii şi deputaţii s-au reunit joi în şedinţă comună, începând cu ora 14,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de 157 de parlamentari social-democraţi, cu titlul „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi. USR PLUS și AUR au anunțat că vot vota moțiunea PSD, cele trei partide având aproximativ 280 de voturi.

Parlamentarii social-democraţi  susţin că premierul Cîţu trebuie demis, iar singura soluţie o reprezintă alegerile anticipate.

Reprezentanţii USR PLUS au anunţat că vor vota această moţiune pentru ca premierul Florin Cîţu sa fie demis.

Şi parlamentarii AUR vor demiterea guvernului Cîţu pentru că, susţin ei, este lipsit de legitimitate şi nu respectă prevederile constituţionale.

„A încercat introducerea ilegală a certificatului COVID-19 şi promovează măsuri discriminatorii pe criterii sanitare. AUR va vota pentru debarcarea guvernului Cîţu, indiferent care moţiune de cenzură va intra în prima dezbatere a parlamentului. Facem asta dincolo de orice orgoliu, pentru că românii nu mai suportă această guvernare, care a instituit dictatura sanitară” a declarat deputatul AUR Geanina Şerban. 

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a anunţat că liberalii au format echipe de negociere, care vor încerca să obţină resingerea moţiunii şi păstrarea majorităţii parlamentare. PNL rămâne deschis dialogului cu foştii parteneri de guvernare, spune el, nu însă şi dacă aceştia vor vota moţiunea.

Iar UDMR a lansat un apel de refacere urgentă a coaliţiei de guvernare pentru depăşirea crizei politice.

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură a PSD vor alea loc marţea viitoare, pe 5 octombrie.

La finalul ședinței, Ludovic Orban a anunțat că ședința de marți în care moțiunea va fi dezbătută și votată va fi condusă de președintele Camerei Deputaților pentru a evita „lupte de K1” pe microfon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here