Moșoaia, una dintre cele mai tinere comune din România. Peste 64% din populaţie are până în 50 de ani

Se spune că zonele rurale din județul Argeș sunt din ce în ce mai puțin populate, pentru că tinerii au migrat către orașe în căutarea unui trai mai bun. Se pare că există și excepții, iar una este comuna Moșoaia.

Conform recensământului realizat la nivel național în 2022, populația comunei Moșoaia este de 7,883 de locuitori. Față de recensământul din 2011, populația comunei Moșoaia a crescut cu 2,190 locuitori, ceea ce reprezintă o creștere de 38.47%.

Este interesant de observat că intervalul de vârstă cuprins între 0 și 49 de ani reprezintă 64.20% (față de 60%, media pe țara). În același timp, intervalul de vârstă 50 – 80+ ani constituie 35.80% din populație (cu mult față de 40%, media pe țară).

Acest lucru indică o populație cu o vârstă medie mai tânără decât media națională.

De asemenea, trebuie menționat că și grupa de vârstă 0 – 9 ani se situează la un nivel mai ridicat decât media la nivel național, reprezentând 10.55% din populație. Acest procent este și el mai mare decât media națională, care se este de 10.4%.

Dintre cele 2861 comune din România, Comuna Moșoaia se situează pe locul 104 în clasamentul comunelor după numărul de locuitori.

„În vreme ce în toată țara multe sate dispar, iar populația din mediul rural este în scădere, la noi, în comuna Moșoaia, fenomenul este cu totul altul. Populația este în creștere. Din acest motiv, comuna Moșoaia este una a transformărilor continue, a oamenilor cu spirit de inițiativă, este o comună a viitorului”declară viceprimarul Adrian Frîntură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.