Monument în cinstea eroilor, la Bascov! Vezi cum arată

Monument în cinstea eroilor, la Bascov! Vezi cum arată. Pentru a marca sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, la inițiativa primarului Gheorghe Stancu, Consiliul Local Bascov a hotărât construirea unui monument comemorativ, în centrul localității. Monumentul dedicat eroilor căzuţi la datorie în Primul şi cel de-al doilea Război Mondial va fi inaugurat vineri, 23 noiembrie, la ora 14.00.

Acesta are o înălțime totală de 6 m din care 3,8 m soclul și 2,5 m statuia. Soclul este din beton armat, placat cu piatră naturală și reliefuri de piatră. Statuia este din bronz și va reprezenta soldatul român din primul război mondial, în uniformă de iarnă, susținând cu mâna dreaptă lancea drapelului cu care e înfășurat, iar cu stânga, sabia. În jurul monumentului sunt amplasate pe socluri două tunuri. Monumentul are și basoreliefuri cu numele celor căzuți în Cele Două Războaie Mondiale, între ele fiind amplasată flacăra de veghe.

Comuna Bascov a câștigat, în urma depunerii unui proiect, de la Ministerul Culturii peste 2 miliarde de lei vechi pentru ridicarea unui monument impozant în cinstea eroilor căzuți la datorie. Valoarea totală a acestui proiect dedicat Anului Centenarului se ridică la 6 miliarde de lei, 4 miliarde fiind alocate de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here