Modificări fiscale aplicabile salariului minim! Tichetele de masă, excluse din calculul pragului de 4.000 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, că tichetele de masă, respectiv indemnizația de hrană, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei.

Din partea Finanțelor vine o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim. Contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană, acordate potrivit legii, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Astfel, protejăm puterea de cumpărare a tuturor angajaților încadrați cu salariul minim pe economie”, a anunțat Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern.

Anunțul vine în contextul în care mulți dintre angajatori au vorbit despre faptul că veniturile unor angajați vor scădea de la 1 iulie 2024, deși salariul minim va crește.

Reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii (CNIPMMR) au explicat, în nenumărate rânduri, că dacă Guvernul majorează salariul minim la 3.700 lei, de la 1 iulie şi crește la 300 lei suma care nu este impozitată, dar menține totuși la 4.000 lei pragul salarial până la care se pot acorda acele beneficii, este posibil ca anumiți angajați să se primească salarii mai mici.

Pe de altă parte, economiștii au emis și un avertisment, prin care spuneau că impunerea acestei măsuri, fără să se țină cont de nivelul productivității în România, ar putea să ducă la șomaj sau faliment, în ceea ce privește firmele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.