Modificarea kilometrajului unei mașini ar putea fi pedepsită cu închisoarea

Orice modificare făcută asupra kilometrajului unei mașini ar putea fi considerată infracțiune și pedepsită și cu închisoare. Un proiect de lege înregistrat recent la Senat propune, printre altele, introducerea în categoria infracțiunilor a modificărilor făcute asupra kilometrajului unei mașini.

Potrivit proiectului, modificarea indicaţiei odometrului unui vehicul, solicitarea modificării indicaţiei odometrului sau orice acţiune sau inacţiune de natura să influenţeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurşi de un autovehicul va reprezenta o infracțiune și va putea fi pedepsită cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Documentul prevede că aceeași pedeapsă o vor risca cei ce pun în circulație o mașină cu kilometrajul defect, dar și cei ce comercializează astfel de mașini sau mașini la care a fost modificat kilometrajul.

Toate valorile indicate de odometrele mașinilor din țara noastră se vor regăsi, după cum prevede proiectul, într-un registru electronic ce trebuie înființat și gestionat de Registrul Auto Român (RAR).

Pentru a intra în vigoare, propunerea legislativă trebuie să fie adoptată de Parlament și promulgată de președinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.