Moderna solicită autorizarea FDA pentru doza booster COVID-19 pentru toți adulții

0
31

Moderna solicită autorizarea FDA pentru doza booster COVID-19 pentru toți adulții. Moderna a anunțat miercuri că a solicitat Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente autorizarea dozei booster a vaccinului său COVID-19 pentru toți adulții cu vârsta de 18 ani și peste.

Moderna solicită autorizarea pentru o doză de rapel de 50 de micrograme, jumătate din puterea vaccinului său inițial, administrată în două injecții la aproximativ patru săptămâni, scrie Reuters.

Cererea vine la o săptămână după ce Pfizer a solicitat o autorizație similară pentru doza booster a vaccinului pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech.

Decizia FDA cu privire la Pfizer este așteptată în această săptămână, înaintea reuniunii de vineri a comitetului consultativ al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA pentru a discuta extinderea eligibilității pentru dozele de rapel ale vaccinului.

Mulți experți în domeniu sunt de părere că dozele booster sunt vitale pentru reducerea COVID-19 la un nivel endemic. Administrația Biden a anunțat încă din luna august că vrea să demareze campania de vaccinare cu aceste doze de rapel în luna septembrie.

Doza suplimentară a vaccinului Moderna este autorizată în Uniunea Europeană de autoritatea de reglementare a medicamentelor din luna octombrie pentru toate grupele de vârstă peste 18 ani, la cel puțin șase luni după a doua doză.

Compania, totodată, a solicitat o astfel de aprobare și în Japonia. În schimb, autoritățile de reglementare din mai multe țări, precum Franța, Canada, Finlanda și Suedia, au adoptat o poziție mai defensivă față de vaccinul Moderna din cauza unor preocupările legate de siguranța inimii, care ar afecta tinerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here